• Telefon
  • (0123) 456 78 90
  • E-posta
  • web@pirireis.web.tr
Bal'ın Fiziksel Özellikleri

Bal'ın Fiziksel Özellikleri

Bal hidrosgopik bir madde olup havadan nem alma özelliğine sahiptir. Havada %58 rutubet olduğu zaman balda su iktarı %17,4 civarında olur.

Viskozite; akıcılığa karşı koyma özelliğini ifade eder. Buna "Balın Bünyesi" de denir.Ağır bünyeli bir balın akıcılığı yavaş yani viskozitesi yüksek olur. Viskozite balın içerisindeki su miktarıyla yakından ilgilidir.

Balın özgül ağırlığı içerisindeki su miktarı ve sıcaklığa göre değişmektedir. 200°C'de balın özgül ağırlığı 1,4225 bulunmuştur.

Kırılma Sayısı; refraktometre ile ölçülür. Sıcaklık önemli rol oynadığından bu işlemde 20°C'de yapılır ve balın içindeki su miktarı tayin edilmektedir.

Renk; balın bir optik özelliği olan renk değişiklik gösterir. Bal renksiz durumdan koyu kırmızıya kadar değişebilir.

Daha Fazla Bilgi İçin Bizi Arayınız.