• Telefon
  • (0123) 456 78 90
  • E-posta
  • web@pirireis.web.tr
Et Nedir?

Et Nedir?

Kasaplık hayvanlar, av kuşları, kümes hayvanları ve balıkların yenilebilir kısımlarına et denir.

Bu hayvanların baş, ayak, kalp, dil, böbrek, karaciğer, akciğer, barsak, işkembe ve taşlıklarına sakatat denir.

Ülkemizde kasaplık hayvanlar koyun, sığır, manda, keçi, deve, kuzu, dana, oğlak, deve ve tavşandan et üretimi yapılmaktadır. Çok nadirde olsa domuz eti üretimi yapılır.

Etin Besin Değeri:

Etin besin değeri yüksektir. 100 gr ette 15-20 gram protein bulunur. Etin içinde ayrıca bol miktarda demir, fosfor, bakır elementi başta olmak üzere A, D ve B kompleks vitaminleri vardır.

Özellikle karaciğer A ve D vitamini yönünden oldukça zengindir.

Daha Fazla Bilgi İçin Bizi Arayınız.