• Telefon
  • (0123) 456 78 90
  • E-posta
  • web@pirireis.web.tr
Etin Özellikleri

Etin Özellikleri

Etle beslenirken etin özelliklerini bilmekte fayda vardır. Eti üç sınıfa ayırmamız gerekir. Bunlar hafif etler, yarı hafif etler, ağır etlerdir.

Hafif etler: Dana, piliç ve tavşan eti ile karaciğer ve beyin hafif ettir. Bunların sindirimi kolaydır. Bu etlere hafif etler denir.

Yarı hafif etler: Bu etler sınıfına koyun eti, sığır etinin bazı parçaları girer. Bu etler hafif etlere göre sindirimi biraz zordur ve hafif yağlıdır.

Ağır Etler: Kaz ve ördek eti ile koyun ve sığır etinin yağlı kısımları ile domuz etinin tamamı ağır etler sınıfındandır. Sindirimi zordur. En ağır ve sindirimi zor olanda domuz etidir.

Daha Fazla Bilgi İçin Bizi Arayınız.